Thursday , September 29 2022

Northern house made from disposal materials


A 10,000-square-meter house bearing architectural features of the Muong ethnic group was built of disposal materials like used wood and railway sleepers.

The garden was built on the land of Le Hong Kien’s parents in Tan Son Village, Hoa Son Commune, Luong Son District, Hoa Binh Province. The garden named NaLa includes 10 separate houses and bungalows that can accommodate 40-60 people.

The house was built on the land of Le Hong Kien’s parents in Tan Son Village, northern Hoa Binh Province.
The 10,000-square-meter property is called NaLa, which includes 10 individual houses that can accommodate 40-60 people.

Kiens original intention was to build a villa for his family to relax in. He thought it was so beautiful when it was finished that he began working on the remaining areas in the garden. All of the works in this exhibition make use of recycled materials such as wood, broken train sleepers, and old house pillars, as well as handmade terracotta bricks and additional used tiles, bricks, and doors. Used wood has very high durability, it is economical, and it gives the houses an old look, Kien explained.

All of the houses on this property were built by Kien using recycled materials, including thrown-away timbers, old house pillars, as well as used tiles, bricks and doors.
“Used wood has very high durability, it is economical, and it gives the houses an old look,” the 47-year-old explained.

Of the ten houses, Phu The house was first completed by Kien, after nearly half a year of construction. This is a brick-walled house with wooden columns, trusses, and doors.In front of Phu The house, there is a large yard, hidden under the shade of trees. The house has five compartments and a semicircular lake and a stone bathtub among the trees.

Of the 10 houses, Phu The was first completed by Kien after nearly half a year of construction. This is a brick-walled house with wooden columns, trusses, and doors.
In front of Phu The house, there is a large yard, hidden under the shade of trees. The house has five compartments, a semicircle pond and stone bathtub.

Kien made benches out of discarded railway sleepers for the house. In the kitchen, the man placed a hundred-year-old stone column collected from the old house.

Kien made benches out of old and discarded railway sleepers, a type of wood, for the house.

Artwork such as lacquer paintings, ceramic paintings, and sophisticated wooden items are used to decorate comfortable bedrooms.The bedroom bed is made from an old ship. The wrecked ship was transported from Hoi An to Hanoi for reconstruction.

He decorated his bedroom with lacquer and ceramic paintings, along with wooden items.
The bed is made from wood salvaged from a wrecked ship.
Kien collects many decorative antiques and displays them in different parts of his properties.

Three small rooms are for guests, connecting with Phu The house through a vegetable garden, which is a familiar image to many people born in the northern countryside. At Phu The house, the yard is paved with ancient bricks, commonly used to pave the floor of communal houses in the North before. Kien bought these bricks when the old communal houses were dismantled for repair and renovation.

He also constructed a small guest house that can accommodate three people. This house connects with Phu The through a vegetable garden, a familiar image to many people born in the northern countryside.
The sidewalk is paved with the same bricks commonly used to pave the floor of communal houses in the northern region. Kien bought these bricks when the old communal houses were dismantled for repair and renovation.

The house has many sleeping areas, polished monolithic bathtubs, spacious toilets, meditation corners, tea corners, etc.

Beside boasting many bedrooms, every house on his property has stone bathtubs, spacious toilets, meditation corners, tea corners, etc.

Because the house is home to three generations, each family member has their own space. There are places to play, a swimming pool, and many photogenic corners in the area of two children. Kien and his wifes corner is relaxing and cool. There is a quiet area for his parents, as well as a space for the elderly to relax and rest.

Because the house is home to three generations, each family member lives in their own house.
His property has a swimming pool and vast garden that give his two children much room to play outside.

Ngoa Long Am is the space Kien created for his son, who was born in the Dragon Year. The house is made of pinewood and features a floor-to-ceiling glass system that allows homeowners to enjoy the surrounding natural beauty, which includes a lake, a grapefruit garden, and a bamboo grove. In the house, the father also arranges relaxing corners facing the small fish pond so that the son has space to read books.

Ngoa Long Am is the house Kien built for his son. The house is made of pinewood and features a floor-to-ceiling glass system that erases the boundaries between home and habitat.
This house is surrounded by a grapefruit garden and bamboo grove.
In the house, the father also arranges relaxing corners facing the fish pond so that his son can read books amid lush green nature.

Lau Co Co area dedicated to the youngest daughter. This house is a traditional stilt house of the Muong people, bought and transported from Da Bac, Hoa Binh. Kien converted the first floor, where the Muong raised buffalo and cows, into a cooking area and playground. The second floor of the house includes a bedroom and a common living area. Another unique feature of Lau Co Co is that it does not use reinforced concrete but remains solid. According to the owner, the houses structure employs traditional methods, allowing it to stand without the need for a foundation. As a result, the wooden column frame system is linked together by handcrafted tenons, which helps the house stand firm.

The Lau Co Co house was built for his youngest daughter. This house is a traditional stilt house of the Muong people.
Kien converted the first floor, where the Muong raised buffalo and cows, into a cooking area and playground. The second floor of the house includes a bedroom and a common living area.
Another unique feature of Lau Co Co is that it does not use concrete columns but remains sturdy.
According to the owner, the house’s structure employs traditional methods, allowing it to stand without the need for a foundation. As a result, the wooden column frame system is linked together by handcrafted tenons, which helps the house stand firm.

The swimming pool uses natural water. The wall of the pool was paved with recycled laterite. 90 percent of the project are handmade. It took Kien a year and a half to finish building the garden, and he does not disclose the cost.

The swimming pool uses natural water. The wall of the pool was paved with recycled laterite.
Kien said 90 percent of the project are handmade. It took him a year and a half to finish building the whole NaLa property. He refuses to disclose the cost.

Photos by Le Hong Kien

Read More :
- Reduce Hair Loss with PURA D’OR Gold Label Shampoo
- Castor Oil Has Made a “Huge” Difference With Hair and Brow Growth
- Excessive hair loss in men: Signs of illness that cannot be subjective
- Dịch Vụ SEO Website ở Los Angeles, CA: đưa trang web doanh nghiệp bạn lên top Google